Termeni si conditii / Politica de returnare

In momentul plasarii comenzii ati bifat ca ati citit si acceptat urmatorii termeni:

Dreptul de retur:   Conform legii  (O.G.34/2014) privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta  consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv in termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a produselor. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator (client).

Deoarece dezvolltarea plantelor depinde in mare masura de modul de plantare, ingrijire si intretinere a acestora, dupa termenul de 14 zile calendaristice nu mai putem accepta retururi ori reclamații. Ulterior celor 14 zile planta poate sa ajunga intr-o stare nefavorabila din motive independente de noi. Din pacate, plantele pot suferi ori chiar muri din nenumarate motive, cum ar fi: prea multă apă, prea puțină apă, plantare incorecta, ger, ploi insemnate, seceta, ingheturi tarzii, boli, urină de animal, aspersoare etc. Dupa primele 14 zile de la primirea unui colet cu plante (timp in care se poate returna) va putem ajuta doar cu recomandari, cu sfaturi. Toate produsele comercializate au o garantie de 14 zile de la data primirii coletului. Dupa 14 zile de la primirea coletului nu putem analiza ori solutiona reclamatii de niciun fel. Conform legii, persoanele juridice nu au drept de retur .

In cazul in care plantele nu sunt infrunzite , in vegetatie se poate verifica starea acestora foarte simplu: se taie 1-2 cm din varful acestora ori de pe o ramificatie . Daca in urma taierii coaja este verde  inseamna ca planele  sunt vii si urmeaza sa intre in vegetatie. Daca ar fi uscate s-ar vedea dar ar si trosni in urma unei taieri.

Plantele   livrate in ghivece  se pot planta pe tot parcursul anului (cu exceptia perioadelor in care solul este inghetat). In functie de sezon, plantele se livreaza in ghivece ori cu radacina impachetata.

Pozele produselor afisate pe site au caracter ilustrativ, sunt de prezentare si reprezinta plantele la maturitate! Cand facem referire la înălțimea plantei la livrare calculam înalțimea plantei cu tot cu ghiveci sau cu tot cu rădăcini.

In cazul in care doriti sa faceti o reclamatie  emailul nostru este  contact@smochini.com. Va vom raspunde in maxim 3 zile lucratoare. In cazul in care constatati vreo problema la vreun produs este necesar sa ne scrieti un email si să atasati cel putin o poza clara cu produsul respectiv avand eticheta originală pe el.  In cazul in care vi se pare ori exista vreo neconcordanta intre comanda plasata, factură  si produsele primite este necesar sa pozati plantele primite imediat  dupa scoaterea acestora din colet, asa cum au fost ele ambalate. 

Ne rezervam dreptul de a nu onora comenzi clientilor care ne-au  jignit, au refuzat colete  in trecut,  nu au trecut adresa completa , nu raspund la telefon pentru confirmarea comenzii plasate ori cand consideram ca expedierea prezinta risc de retur (refuz primire colet)  pentru compania noastra. Unele comenzi cu valoare mare se vor expedia numai după o discutie telefonică si/sau după efectuarea plății in avans.  Ne rezervam dreptul de a nu onora o comanda clientilor care nu respecta termenii si conditiile din promotii si care incearca sa abuzeze de oferte,  fara a-i notifica cu privire aceste lucru. Unele promotii pot stipula conditii precum „o singura planta la pret special, redus cu …%  poate fi adaugata intr-o comanda” ; nerespectarea acestei conditii si adaugarea intr-o comanda a mai multor plante la pret special  poate atrage anularea comenzii de catre noi pe motiv ca se abuzeaza de promotie. O comanda poate fi anulata de catre noi si in cazul in care au fost introduse eronat date (pret , inaltime plante etc) .

Dacă produsele recepţionate nu te mulţumesc pe deplin şi doreşti să le returnezi, poti face acest lucru foarte usor.  În cazul contractelor încheiate la distanță, www.smochini.com se obligă să asigure consumatorului dreptul de returnare a produselor, care poate fi exercitat într-un interval de 14 zile calendaristice de la primirea produselor, în conformitate cu prevederile OUG 34/2014.  Plantele se impacheteaza la fel cum au fost in cutie, se vor asigura prin legare si se leaga un arac de acestea pentru a nu suferi deteriorari pe durata transportului.

Returul se face prin orice firma de curierat rapid aleasa de dvs.  Nu trimiteti colete la oficii postale intrucat nu are cine sa le ridice.

 

Cum se returneaza:

1.Se ambaleaza plantele astfel incat sa nu sufere deteriori  pe durata transportului si se expediaza colet cu ramburs 0  pe:

Destinatar: „Grădina cu Smochini” / Adresa: str Margaritarelor 9, Paulesti, Prahova, cod 107400 , telefon 0244534404.

2.Dupa expedierea coletului retur se trimite un email la contact@smochini.com in care spuneti ca ati returnat ,  precizand nume complet, seria facturii si un cont bancar personal pentru restituirea sumei platite.  Se poate returna un produs, mai multe ori intreaga comanda. Indiferent de numarul de produse returnate se inapoiaza si planta cadou primita (daca este cazul). 

3.Rambursarea sumei de pe factura se va face in termen de maxim 10 de zile de la primirea si acceptarea returului prin transfer bancar.  Cheltuielile cu returul se suporta de catre expeditor (client) si nu pot fi rambursate.  Se ramburseaza suma de pe factura.

Te rugăm să te asiguri ca noi vom intra in posesia coletului returnat cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data primirii coletului de catre Dvs. De exemplu: ati primit un colet pe data de 10 iulie si doriti sa il returnati; trebuie ca noi sa il primim inapoi cel tarziu pe data de 24 iulie.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

Termeni si conditii

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.smochini.com

Site-ul www.smochini.com este operat de   Pepiniera Păulești SRL   , CUI RO42835520.

Toate prețurile afisate includ TVA.

Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Imaginile produselor de pe site reprezinta plantele la maturitate!

În funcție de sezon, plantele pot fi expediate in ghivece sau cu rădăcina ambalată.

Unele comenzi cu valoare mare ( de exemplu peste 500 lei) se vor expedia numai după o discutie telefonică si după efectuarea plății in avans.

Prin plasarea comenzii va dati acordul ca datele introduse de Dvs să fie folosite în următoarele scopuri:
– facturarea si expedierea comenzilor
– trimiterea de newslettere și oferte, prin email sau sms.

Pentru dezabonare, adica pentru a nu mai primi emailuri sau sms-uri cu oferte din partea noastra va rugam sa scrieti un email la contact@smochini.com in care sa precizati acest lucru iar noi vom sterge informatiile respective in cel mult 3 zile lucratoare. De asemeni in orice sms ori email primit veti avea optiunea de a va dezabona instant chiar dvs, facând clic pe linkul respectiv.

Administratorul site-ului  www.smochini.com  isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestuia, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare „Utilizatori”.

Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara.

Raporturile comerciale dintre cumparator si  magazinul online www.smochini.com sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 15 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Administratorul  www.smochini.com  face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, exceptie fac situatiile in care specificatiile sau pretul produselor sunt modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare, independente de actiunile administratorului site-ului.

Atentie: pozele de prezentare au caracter informativ si reprezinta plantele la maturitate!

Drept aplicabil 

Prin folosirea site-ului www.smochini.com utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii www.smochini.com sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia.

In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Disponibilitatea serviciului 

Administratorul www.smochini.com isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini ale site-ului www.smochini.com  in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email contact@smochini.com.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 

Recomandare: Nu ezitati sa va folositi de dreptul de a returna, in loc sa adresati insulte pe Facebook, Google, pe email sau la telefon!

In cazul in care ne aflam in situatia in care imaginea companiei noastre este afectata ne putem adresa instantelor pentru a cere:
– Incetarea incalcarii dreptului la imagine daca aceasta dureaza in prezent si interzicerea pentru viitor a unor astfel de actiuni;
– Obligarea celui care ne-a defaimat la publicarea hotararii de condamnare pe cheltuiala acestuia, astfel facand publica hotararea instantei prin care se atesta ca actiunile impotriva imaginii companiei noastre au fost ilegale;
– Repararea prejudiciului de imagine cauzat prin achitarea unor despagubiri materiale.

Cei care jignesc public folosindu-se de Facebook riscă să fie amendați pentru lezarea demnității și onoarei acesteia, potrivit legislației actuale. Orice postari jignitoare, recenzii false,  defaimatoare, calomnioase pot fi sancţionate cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată. In cazul in care ni se aduc jigniri sau suntem calomniati in orice fel nu vom ezita sa ne adresam autoratilor competente formuland plangeri, daca imaginea ne este afectata. Potrivit deciziei nr. 4546 din 27 noiembrie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public. Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine, arată articolul 6 din Constituția României.

Suntem deschisi la discutii, daca intamplinati vreo problema. Semnalati-ne orice lucru doriti in cel mai scurt timp de la primirea coletului printr-un email la contact@smochini.com. Va vom raspunde dupa 1-5 zile lucratoare.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––