Magnolia Genie

Una dintre cele mai iubite specii de magnolie este cea cunoscuta sub denumirea de Genie.     Aceasta are flori mari, purpurii, cu un parfum subtil, specific.  De o multime de flori te vei bucura  in lunile martie-aprilie si in iulie-august.

Groapa in care o vei planta nu trebuie sa fie foarte adanca, pentru ca radacinile iau nutrimentele din straturile superioare ale solului. Pe fundul gropii, poti sa pui un strat de cativa centimetri de pietris, pentru a impiedica acumularea apei si putrezirea radacinii plantei.  .

Odata plantata, udati magnolia des in primele doua saptamani.  Ulterior udati-o la 5-7 zile cu aproximativ 10 litri de apa .  Un strat de mulci din scoarta de copac sau gazon tuns in jurul plantei ajuta la mentinerea umiditatii in zilele caniculare.

Daca este crescuta in ghiveci este necesar sa i se administreze „ingrasamant pentru plante cu flori”.

La maturitate aceasta nu va depasi inaltimea de 3-4 metri, de aceea este ideala pentru gradinile mai mici. Magnolia Genie poate fi plantata in plin soare sau la semiumbra ; iarna rezista pana la -26 grade, chiar -28 grade.

====================================================================

Magnolia  Grandiflora

Magnolia   GRANDIFLORA  este o magnolie vesnic verde  ce pastreaza frunzele iarna.  Aceasta are flori mari alb-bej cu un parfum subtil, specific.  Infloreste din iunie pana in august.

Groapa in care o vei planta nu trebuie sa fie foarte adanca, pentru ca radacinile iau nutrimentele din straturile superioare ale solului. Pe fundul gropii, poti sa pui un strat de cativa centimetri de pietris, pentru a impiedica acumularea apei si putrezirea radacinii plantei.  Plantati  mai adanc cu 5-7 cm decat a fost planta in ghiveci pentru a proteja  radacinile de la suprafata de gerul iernii.

Odata plantata, udati magnolia des in primele doua saptamani.  Ulterior udati-o la 5-7 zile    .  Un strat de mulci din scoarta de copac sau gazon tuns in jurul plantei ajuta la mentinerea umiditatii in zilele caniculare. Udati magnolia  o data la 3-4 zile pe timpul verii.

Daca este crescuta in ghiveci este necesar sa i se administreze „ingrasamant pentru plante cu flori”.

La maturitate aceasta poate ajunge la inaltimea de  5-7 metri; se planteaza la soare sau semiumbra.   In primele ierni poate fi acoperita cu panza de tip agril speciala pentru plante  daca in zona dvs se inregistreaza temperaturi de -18 de grade sau mai mici.